Hrudí

Libová vrstva masa kterou lze upravovat na několik chutných způsobů.

Dostupnost Skladem
299 Kč / kg
Hrudí
hrudi AL5I7348
Tip

Hrudí se nachází vpředu, na hrudníku zvířete, mezi předníma nohama. Mezi žebry a podkožním tukem se táhne libová vrstva masa, lze upravovat na několik chutných způsobů. Hrudí se hodí na vaření rajské, křenové, houbové, koprové omáčky, ale je výborné i v té nejjednodušší úpravě - vařené a podávané s křenem, tatarskou omáčkou a vařeným bramborem.

Variantou je pomalu pečené hrudí na zeleninovém základu, podlévané vínem, doplněné bylinkami a kořením. Rozšířená je i speciální příprava pokrmu zvaná Pastrami. V USA je populární úprava hrudí (brisket) na grilu. Vyžaduje pomalé, několikahodinové pečení s poklopem.