Maletické maso zraje jako víno!

Zaručujeme, že naše produkty jsou prvotřídním masem ze zvířat, která se pasou na ekologických pastvinách a mají nejlepší péči. Hovězí maso zraje za sucha až několik týdnů ve speciálních chladících boxech v určených podmínkách při stálé teplotě. Takto připravené, tzv. “stařené” maso se stává křehčím, měkčím, získává intenzivní a naprosto výjimečnou chuť. Zakoupené maso může pokračovat ve zrání, potřebuje jen opatrný převoz do vaší lednice, kde může při 0–5 °C dalších 14 dní počkat než jej budete potřebovat.
 
Informace k balení masa naleznete v sekci Jak nakupovat ›

 maleticke-masox

 

 

Jak dosahujeme vyjímečnosti našich produktů?

  • Kvalitní pastvou, skvělým zázemím
  • Bezstresovou porážkou
  • Dokonalou cestou chlazeného masa
  • Špičkovými podmínkami pro zrání masa
  • Spoluprací s kvalifikovanými řezníky při bourání a porcování

  

Co je stařené maso?

Staření je technika, která je známá několik desetiletí a díky ní dosáhne hovězí maso nejvyšší kvality. Maso odpočívá až několik týdnů v určených podmínkách při stálé teplotě. A to vše je pro chuť masa opravdu klíčové. Zpracování masa trvá déle, než je běžné, ale výsledek stojí za to.

Vlastníme profesionální boxy s řízenou atmosférou a vzdáleným monitoringem výrobních a provozních podmínek. V průběhu vyvěšení masa dochází k enzymatickým a biochemickým změnám, které mají za následek zlepšení chuťových vlastností masa. Jde především o steakové partie – nízký a vysoký roštěnec a T-bone.

Za výslednou chuť zodpovídá stálé a pomalé odpařování vlhkosti, které zvyšuje koncentraci extraktivních látek. To jsou látky, které jsou v mase zastoupeny v malém množství, ale jde o početnou skupinu látek, které mají vliv na tvorbu chuti a vůně masa. 

 

maleticke-maso4

 

 

Zobrazit nabídku