Maletické maso zraje jako víno!
Jak dosahujeme vyjímečnosti našich produktů?
- Kvalitní pastvou, skvělým zázemím
- Bezstresovou porážkou
- Dokonalou cestou chlazeného masa
- Špičkovými podmínkami pro zrání masa
- Spoluprací s kvalifikovanými řezníky při bourání a porcování
Co je stařené maso?
Staření je technika, která je známá několik desetiletí a díky ní dosáhne hovězí maso nejvyšší kvality. Maso odpočívá až několik týdnů v určených podmínkách při stálé teplotě. A to vše je pro chuť masa opravdu klíčové. Zpracování masa trvá déle, než je běžné, ale výsledek stojí za to.
Vlastníme profesionální boxy s řízenou atmosférou a vzdáleným monitoringem výrobních a provozních podmínek. V průběhu vyvěšení masa dochází k enzymatickým a biochemickým změnám, které mají za následek zlepšení chuťových vlastností masa. Jde především o steakové partie – nízký a vysoký roštěnec a T-bone.
Za výslednou chuť zodpovídá stálé a pomalé odpařování vlhkosti, které zvyšuje koncentraci extraktivních látek. To jsou látky, které jsou v mase zastoupeny v malém množství, ale jde o početnou skupinu látek, které mají vliv na tvorbu chuti a vůně masa.
Zobrazit nabídku